Music

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μακαρόνια πλατιά ή στρογγυλά μεσαίο μέγεθος
2 κουταλιές λάδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
150 γρ. μπέικον, χωρίς πολύ λίπος
3 κροκάδια ή 1 αυγό και 1 κροκάδι
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
1/2 κούπα κεφαλοτύρι γλυκό τριμμένο
έξτρα κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό με το λάδι και αρκετό αλάτι, να βράσει. Ρίξτε μέσα τα μακαρόνια και βράστε τα 8'-10', προσέχοντας να μην παραβράσουν και λασπώσουν. Στο μεταξύ, κόψτε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες, βάλτε το σε τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά και τηγανίστε το, ώσπου ν' αφήσει το λίπος του και να γίνει κριτσανιστό. Στραγγίστε και πετάξτε το λίπος, αφήνοντας 2 κουταλιές περίπου. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τα κροκάδια, το κεφαλοτύρι και αρκετό φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά. Ρίξτε κι ανακατέψτε το βούτυρο, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε 1' επάνω στη φωτιά, να ενωθούν τα υλικά. Αδειάστε την καρμπονάρα σε ζεστή πιατέλα και σερβίρετέ την αμέσως, πασπαλίζοντάς τη με αρκετό κεφαλοτύρι.

ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ:)

2 σχόλια:

  1. αυτη είναι η ελληνική καρμπονάρα που ολοι λατρεύουμε. Αν ποτε βρεθεις στο εκπτωτικο χωριο στα Σπατα εχει ενα ιταλικο που αν φας καρμποναρα (την ιταλικη με το αυγο αντι για κρεμα γαλακτος) θα παθεις ζημια. Απίστευτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ Η ΙΤΑΛΙΚΗ Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ...ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΤΣΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ.WHOS AMUNG US HAHAHAH

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!