ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ


          1  κιλό κιμά
           λιγότερο από μια φρατζόλα ψωμί (μουσκεμένο, μόνο την ψίχα)
            5-6 σκελίδες σκόρδο
             αλάτι, πιπέρι
             1 κουτ. κίμινο
              2 αβγά


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
          1 ντοματάκι pummaro
           2-3 σκελίδες σκόρδο
           αλάτι, πιπέρι
            λίγο κίμινο
            λίγη ζάχαρη
          λίγο λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
                    Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα παραπάνω υλικά και τα πλάθετε σε σχήμα μακρόστενο. Τα τηγανίζετε και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.


Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε 2-3 σκελίδες σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, ρίχνετε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν, μέχρι να δέσει εντελώς η σάλτσα.

                                       

Σχόλια