Γλυκό σταφύλι



  




Υλικά:
1 κιλό σταφύλι (ρόγες)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνα νερό
2 κλωνάρια μοσχόχορτο
5-6 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση:
Πλένουμε το σταφύλι και βγάζουμε τις ρώγες από το τσαμπί.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουν σε σιγανή φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση βγάζουμε τον αφρό από πάνω ώσπου να καθαρίσει.
Το αφήνουμε και ψήνεται μέχρι να ροδίσει και να δέσει το σιρόπι.
Μετά αφαιρούμε από μέσα το μοσχόχορτο και το μοιράζουμε στα βάζα!  ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ.

Σχόλια