Music

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ




 4 φλ. λάδι
 1 φλ. ζάχαρη
 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
 1 φλ. αλυσίβα
 1 φλ. καφέ κονιάκ
 1 κ.γ. κανέλα
 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
 2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι
  2 φλ. μέλι
 1 φλ. ζάχαρη
 1 φλ. νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
  1 κ.γ. κανέλα
   1 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρία λεπτά αρκούν για να ανακατέψουμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σταχτόνερο, το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι στο τέλος.
Ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και το ψήνουμε επί 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Τέλος, βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.
ΤΕΛΟΣ.     ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!