Music

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


Υλικά
500γρ ψαρονέφρι, κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για της σος βαλσάμικο
½ φλιτζάνι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Βάλτε το κομμένο κρέας σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε καλά και στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για να αλευρωθούν όλες οι μπουκίτσες. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη να ζεσταθούν καλά και στη συνέχεια ρίξτε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρετε ελαφρά και ρίξτε το κρέας. Αφήστε να μαγειρευτεί για λίγη ώρα ώστε να θωρακίσει τα ζουμιά του και λίγο πριν είναι έτοιμο το κρέας σας ρίξτε τη σος βαλσάμικου που θα έχετε φτιάξει, χτυπώντας με το μιξεράκι του καφέ το βαλσάμικο και το μέλι. Αφήστε το φαγητό μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Σε περίπτωση που το κρέας δεν μαλακώσει εύκολα, πριν ρίξετε τη σος βαλσάμικου προσθέστε λίγο νεράκι για να βοηθήσετε το κρέας σας να μαγειρευτεί και να γίνει τρυφερό. 
ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!