ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ(Κ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ)ΧΑ0Χ0Α0 ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΒΕΒΑΙΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΩ Κ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ.ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ .ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
600 γρ. Ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε κατσαρόλα τις φράουλες και σκεπάστε τις με τη ζάχαρη. Αφήστε για μερικές ώρες μέχρι να βγάλουν το χυμό τους και να έχουν μετατρέψει τη ζάχαρη σε κόκκινο σιρόπι.
Ξεκινήστε το δέσιμο της μαρμελάδας. Βάλτε σε δυνατή φωτιά να βράσει το φρούτο και να διαλυθεί  εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν αφρίσει, αφαιρέστε  τον αφρό.
Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατεύετε συχνά να μην κολλήσει. Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο για να δέσει.  Θα το καταλάβετε από την όψη της. Έχει αποκτήσει  γυαλάδα. Όταν βγάζετε την ξύλινη κουτάλα η μαρμελάδα την καλύπτει με ένα γυαλιστερό στρώμα.Στο τέλος αφήστε την να κρυώσει και ύστερα βάλτε την σε βάζο.

ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Σχόλια

  1. ωστε μας έχεις για άσχετους κύριε Παύλο μας. Πάντως απο τις μαρμελάδες προτιμώ το μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!