Μαμούλια Ρεθυμνιώτικα

ΥΛΙΚΑ

2ΟΟ γρ. βούτυρο
150   γρ. ελαιόλαδο
1/2    φλιτζάνι ζάχαρη
5       φλιτζάνια αλεύρι
1/2    φλιτζάνι ζάχαρη
2       αυγά
1      σφηνάκι τσικουδιά
1/2   κουτ. γλυκού σόδα
2      κουτ.σούπας ανθόνερο
1/2   φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 κιλο καρύδια και αμύγδαλα
καβουδισμένα και κοπανισμένα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΑΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΖΥΜΗ .ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ ΣΤΗΝ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ  ,ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΑΒΓΑ, ΤΑ ΡΙΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΥΜΗΣ(ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ. ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΝΗ.

ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Σχόλια